Hantera vem som kan skapa databassynkroniseringar

I det här hjälpdokumentet

Arbetsytans ägare kan välja vem som får skapa databassynkroniseringar med leverantörer som Jira, GitHub och Salesforce. Välj alla medlemmar, endast ägare eller ägare plus specifika grupper.

Gå till vanliga frågor

Arbetsytans ägare kan styra vem som får skapa anslutningar från arbetsytans anslutningsinställningar. Alla arbetsytans medlemmar (förutom gäster) kan skapa en databassynkronisering för en leverantör som stöds, så länge arbetsytans abonnemang inkluderar den leverantörens synkronisering. Medlemmar kan logga in med sina egna konton och synkronisera data från källkonton som de har åtkomst till.

Obs: Den här inställningen styr vem som kan skapa databassynkroniseringar. Befintliga synkroniseringar hanteras från respektive leverantörs anslutningssida.

Endast arbetsytans ägare kan se fliken Hantera under Inställningar → Anslutningar och ändra anslutningsbehörigheter.

  1. Öppna Settings.

  2. Välj Anslutningar.

  3. Öppna fliken Hantera.

Fliken Hantera har två avsnitt:

  • Hantera anslutningar och token: Öppna Alla anslutningar för att granska anslutningar som lagts till av arbetsytans medlemmar, eller Alla personliga åtkomsttoken för att granska token som skapats av medlemmar.

  • Hantera behörigheter: Konfigurera behörigheter för anslutningsinstallation, åtkomst till anpassade MCP-servrar och vem som kan skapa interna anslutningar.

  1. I Inställningar → Anslutningar → Hantera, scrolla till Hantera behörigheter.

  2. Hitta Begränsa vem som kan skapa interna anslutningar.

  3. Öppna rullistan och välj ett av följande alternativ:

    • Alla arbetsytans medlemmar: Alla arbetsytans medlemmar kan skapa en databassynkronisering.

    • Endast arbetsytans ägare: Endast arbetsytans ägare kan skapa en databassynkronisering.

    • Arbetsytans ägare och valda grupper: Arbetsytans ägare och medlemmar i valda grupper kan skapa en databassynkronisering.

  4. Om du väljer Arbetsytans ägare och valda grupper, välj de grupper som ska ha åtkomst.

Denna kontroll är separat från Begränsa vilka anslutningar medlemmar kan installera, som avgör vilka anslutningar medlemmar får installera.

  1. I Inställningar → Anslutningar, öppna Bläddra bland anslutningar.

  2. Använd Sök anslutningar för att hitta en leverantör, eller begränsa katalogen med Alla kategorier och Alla typer.

  3. Öppna Alla typer och välj Databassynkronisering för att hitta leverantörer som stöder databassynkroniseringar.

  4. Välj en leverantör som stöds, till exempel Atlassian, GitHub eller Salesforce.

  1. I Inställningar → Anslutningar, öppna Anslutna.

  2. Använd Sök anslutningar, Alla kategorier eller Alla typer för att hitta en anslutning.

  3. Kontrollera etiketten bredvid dess namn:

    • Byggd av Notion: En anslutning byggd av Notion.

    • Internt: En anslutning som skapats av ditt team, inklusive anslutningar som skapats med Workers.

  4. Använd åtgärden som visas bredvid anslutningen, till exempel Slutför konfiguration, Lägg till tjänster eller Hantera, för att fortsätta konfigurationen eller öppna dess inställningar.

Fliken Anslutna listar anslutningar, inte enskilda databassynkroniseringar. För att granska synkroniseringar för en leverantör, öppna leverantörens inställningar för Databassynkronisering och välj Dina synkroniseringar.

När du har valt en leverantör:

  1. Välj Databassynkronisering bland leverantörens anslutningstyper.

  2. Öppna Översikt.

  3. Välj anslutningsknappen, till exempel Anslut Jira.

  4. Följ leverantörens steg för att logga in och godkänna åtkomst.

Den tillgängliga konfigurationen beror på leverantören. För Jira kan du:

  1. Välj en ansluten Jira-webbplats.

  2. Välj de Jira-ytor som ska inkluderas.

  3. Välj hur mycket historik för arbetsobjekt som ska synkroniseras.

  4. Välj anpassade egenskaper, eller aktivera Synkronisera alla nuvarande och framtida anpassade egenskaper.

  5. Välj Skapa synkronisering.

Öppna leverantörens inställningar för Databassynkronisering och välj Dina synkroniseringar. Varje synkronisering visar:

  • Det anslutna källkontot

  • De valda resurserna

  • Databaserna som skapats av synkroniseringen

  • Aktuell Status för varje databas

  • Den senaste synkroniseringstiden

Välj Redigera för att ändra synkroniseringens konfiguration.

Under den första importen kan en databas vara Hälsosam medan en annan fortfarande är i påfyllning.

  1. Öppna den synkroniserade databasen.

  2. Välj Synkroniserad längst upp i databasen.

  3. Granska aktuell status och Synkroniserad till-tid.


Vanliga frågor

Påverkar ändring av denna behörighet befintliga synkroniseringar?

Nej, om arbetsytans ägare uppdaterar vem som kan skapa synkroniseringar, förblir befintliga synkroniseringar oförändrade.

Kan arbetsytans ägare redigera eller ta bort en synkronisering som skapats av en annan medlem?

Ja, arbetsytans ägare kan redigera eller ta bort vilken synkronisering som helst som skapats av en annan medlem.

Vilka abonnemang stöder databassynkroniseringar?

  • Enterprise: Salesforce

  • Business: Jira och GitHub


Ge feedback

Var den här resursen till hjälp?